Het ontstaan van de Stichting

De Stichting Muziekonderwijs Rhenen dankt haar ontstaan aan het stoppen van het subsidie aan de regionale muziekschool door de gemeente Rhenen.

Op de gemeentebegroting was daarna ingaande 2005 nog € 22.500 beschikbaar voor het muziekonderwijs. Voor dit bedrag wilde de gemeente een muziekdocent aan te stellen, die op een globale wijze het muziekonderwijs op alle scholen in de gemeente Rhenen zou gaan verzorgen.

Muziekvereniging Ons Genoegen vond dat het geld efficiënter besteed kon worden. Ze heeft daarvoor draagvlak gezocht en gevonden bij de andere plaatselijke muziekverenigingen. Samen hebben ze een plan ontwikkeld, waarbij voor weinig geld goed muziekonderwijs in de gemeente gewaarborgd is. De gemeente heeft hierin positief meegedacht. In een later stadium hebben enkele docenten van de regionale muziekschool zich verenigd in het Muziekcollectief.

De Stichting is in 2005 door de volgende instellingen in het leven geroepen: Concertvereniging Ons Genoegen, Showharmonie OBK, Fanfare/drumband Crescendo, Drumband Rhenen (nu 'slapend lid') en Stichting Muziekcollectief.

Met vragen of opmerkingen over de Stichting Muziekonderwijs Rhenen, haar activiteiten of deze website kunt u terecht bij het secretariaat. Stichting Muziekonderwijs Rhenen, Dick Rovers, secretaristel.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Website beheer www.mchl.nl