Aangesloten organisaties

Elke organisatie heeft een eigen website waarop u uitgebreide informatie vindt over het aanbod. Hier stellen de deelnemende organisaties voor muziekonderwijs in Rhenen zich kort aan u voor:

Muziekvereniging Crescendo

Crescendo is een relatief kleine vereninging (zo'n 55 leden), onderverdeeld in een fanfare, drumband, jeugdorkest en een kapel. De basis van de fanfare zijn de Bugels. Dit in tegenstelling tot een Harmonie waar de klarinetten de boventoon voeren. De standplaats is Elst (gemeente Rhenen). De opleiding wordt verzorgd door professionele docenten en is toegankelijk voor een ieder die muziekonderwijs verlangt op een blaasinstrument, trommel of slagwerk. Crescendo geeft concerten en verleent haar medewerking aan plaatselijke evenementen als Koninginnedag, het inhalen van Sint Nicolaas, en dergelijke. De onderlinge sfeer is uitstekend wat tot uiting komt in diverse activiteiten buiten het muzikale gebeuren om.

Bezoek de website: www.crescendo-elst.nl 

Ons Genoegen (OG)

Een groeiende concertvereniging (geen straatoptredens) met meer dan 100 spelende leden in drie orkesten: Symphonisch blaasorkest (SBO), Middenorkest Music4Fun (M4F) en Beginnersorkest Start2Play (S2P). Ons Genoegen versterkt het verenigingsgevoel door organisatie van extra activiteiten, zoals opening van het seizoen met een BBQ, nieuwjaarsreceptie, studieweekend, filmavonden et cetera. De standplaats is Rhenen. Ons Genoegen heeft een eigen muziekschool. Gediplomeerde docenten leiden de leerlingen op voor één of meer van de officiële KNFM-diploma’s A tot en met D. Een bevoegd docent geeft jaarlijks een cursus (20 lessen) Algemeen Muzikale Vorming, voorafgaand aan het leren bespelen van een instrument.

Bezoek de website: www.onsgenoegen-rhenen.nl 

Oefening Baart Kunst (OBK)

Showharmonie Oefening Baart Kunst is een harmonieorkest met een speciaal showkarakter, wat vrij uniek is in Nederland. De vereniging is samengesteld uit een Harmonie, Ritmegroep, Jeugdorkest, Beginnersorkest, Beginners(+) orkest en een Blaaskapel. Naast muziek maken staat vriendschap, ontspanning en plezier hoog in het vaandel. De standplaats is Rhenen. Via de eigen muziekschool worden leerlingen individueel opgeleid tot volwaardig lid van één van de orkesten. De docenten zijn allen bevoegd/gediplomeerd. OBK biedt haar opleiding aan tegen betaalbare tarieven. Naast het geven van concerten op podia verzorgt OBK ook optredens zoals streetparades waarbij tijdens het musiceren leuke pasjes en bewegingen worden gemaakt. Het repertoire tijdens deze streetparades bestaat hoofdzakelijk uit populaire melodieën en marsen.

Bezoek de website: www.obk-rhenen.nl 

Stichting Muziek Collectief Rhenen

PIANO – VIOOL – FLUIT – GITAAR - PANFLUIT

Het Muziek Collectief Rhenen bestaat louter uit professionele muziekdocenten met elk hun privé lespraktijk in Rhenen. Er wordt les gegeven op de instrumenten: fluit, gitaar, panfluit, piano en viool. Het Muziek Collectief Rhenen is ontstaan uit de voormalige muziekschool in Rhenen. Een aantal docenten en ouders hebben een doorstart gemaakt, waarvan het huidige Muziek Collectief het resultaat is.

Bezoek de website: www.muziekcollectiefrhenen.nl 

Met vragen of opmerkingen over de Stichting Muziekonderwijs Rhenen, haar activiteiten of deze website kunt u terecht bij het secretariaat. Stichting Muziekonderwijs Rhenen, Dick Rovers, secretaristel.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Website beheer www.mchl.nl